Innovatie door samenwerking met Gaia Tuinen

Als Nieuwe Waarde Creaties waren we vrijdag 15-9 op werkbezoek in Purmerend bij Gaia Tuinen. Zij leggen met veel passie, kunde en creatiekracht (voedsel)tuinen aan o.b.v. ecologische – en permacultuurprincipes.

We hebben eerst hun prachtige en productieve tuin bezocht bij de Prinsenstichting. Deze is in slechts 3 jaar ontwikkeld. Daarna hebben we doorgepraat over samenwerking. De conclusie was evident: we gaan samenwerken.

Levendige werkomgevingen
Centraal doel daarin is het creëren van nieuwe waardes door het bevorderen van levendige werkomgevingen. Voedsel kweken is het vertrekpunt. Denk concreet aan zowel indoor als outdoor in en rond bedrijf/instellingsgebouwen biologisch voedsel kweken. Dat kan ook leidraad zijn voor het verbeteren van het energetisch klimaat. En wie de kweekplek/tuin en alle leer- en creatieprocessen daarin nog meer benut als spiegel en kapstok, kan ook meer flow creëren in werkprocessen en talenten van medewerkers gerichter benutten.

Biodome
Fysieke eyecatcher en energetisch hart in deze benadering is een Biodome: een koepelconstructie van meestal hout en kunststof (kan ook deels glas zijn), om indoor groente en fruit te kweken. Er kan meer in zo’n dome.
Denk aan zaken als ‘verfrissend vergaderen’, ‘even opladen’ etc. Doorsnee varieert, 9 meter doorsnee is al heel mooi.

We gaan nu goed bekijken hoe we dit diensten – en productenpakket op de markt gaan brengen. Erg veel zin in.

Wil je meer weten? Neem contact op met ons via info@nieuwewaardecreaties.nl.

 

Op de foto’s o.a.: Vincent Engelgeer (met muts) en Carmen Rohrer van Gaia Tuinen, en Ariane Miller en Marnix Lamers van Nieuwe Waarde Creaties.

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *