Duurzaam handelsnetwerk United Economy ontwikkelt zich verder

United Economy blijft zich ontwikkelen. Meer leden hebben zich aangesloten, en de onderlinge omzet is de 800.000 gepasseerd. Hier een update van UE van de recente ontwikkelingen:

 

*      Gezamenlijke duurzame omzet 8 ton gepasseerd

Onze kwartiermaker Karian Souverein (controller Koffiebranderij Peeze) heeft weer de cijfers over Q4 2018 opgeleverd betreffende de onderlinge handel in Uniteds. Je treft ze hieronder aan. Samengevat: in 2018 zijn we de 800.000 aan gezamenlijke duurzame omzet gepasseerd.

*      Nieuwe partners en leden
Erg leuk om weer een paar mooie nieuwe partners en leden aan jullie te mogen voorstellen:

Multitude is een bedrijf dat naadloos bij ons netwerk past, getuige deze tekst op hun website: ‘Als we in de toekomst in een betere wereld willen leven, hebben we verschilmakers nodig. Dat zijn mensen en organisaties die zien dat iets beter, schoner of eerlijker kan, en dat verschil willen maken.’  Multitude maakt sterke merken van verschilmakers. Met klanten als Fairphone, Spaces en Marqt wordt hun toegevoegde waarde heel herkenbaar. www.multitude.nl.

ZintenZ is producent van Organic Cards and Papers. Met aandacht! Want alles bij hen is eigen ontwerp en met passie gemaakt. Al hun papier wordt gedrukt op PaperWise en ze leveren onder andere aan Odin: dus de Uniteds kunnen gelijk gaan rollen. En als United-leden een kaartje willen, zoals visite-, cadeau- of promo-, dan kunnen ze bij ZintenZ terecht! www.zintenz.nl.

Duurzame Leverancier is een netwerk dat bedrijven helpt om gemakkelijk duurzame leveranciers te vinden. Met partners als Movares, Sweco, Strukton en Anteagroup, met de duizenden bedrijven die al zijn aangesloten en met online-tools als bedrijvenfootprints en ketenanalyse geeft Duurzame Leverancier een serieuze impuls aan verduurzaming. www.duurzameleverancier.nl.

Ook de links naar de nieuwe leden in ons netwerk zijn de moeite waard om te bekijken: Bruisten AEChttps://bit.ly/2BCmVee en Nieuwe Waarde Creatieshttp://nieuwewaardecreaties.nl.

*      Samenwerking universiteiten, hogescholen en overheden

De aandacht voor circulair geld groeit. Maar liefst vijf universiteiten, drie hogescholen en diverse gemeenten en provincies hebben een samenwerkingsverband gevormd met STRO, United Economy en lokale initiatieven. Dat richt zich op verder onderzoek naar de impact van circulair geld voor maatschappelijke vraagstukken, in relatie tot een NWO-aanvraag. Met één van die kennisinstellingen, de Hogeschool Arnhem Nijmegen, gaat United Economy een meerjarige samenwerking aan als kennispartners van elkaar.

Totale omzet( U = Uniteds, koers t.o.v. euro is 1 op 1): 2016 U 66.699, 2017 U 281.269, 2018 U 818.492
Omloopsnelheid (aantal keren dat de United is rondgegaan): 2016 8,0, 2017 8,4, 2018 10,6
Uniteds in omloop: 1 januari 2017 U 16.713, 1 januari 2018 U 50.460, 1 januari 2019 U 104.005
Saldo verdeeld over 46 leden.

(Bron: Heidi Leenaarts, namens bestuur en team United Economy)

Zie ook www.unitedeconomy.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *