De Meewerktuin

Kom leren en vind inspiratie bij De Meewerktuin. Ons unieke concept met als thuisbasis de moestuin van Landgoed Zonheuvel. Aan de rand van de uitgestrekte Kaapse Bossen in Doorn. Een inspirerend, duurzaam natuurkantoor en tuin-leeromgeving. Een plek om te bezinnen en op te laden.

 

De Meewerktuin beleving

‘Meteen aan de slag, bramen plukken, oh dit vraagt beleid en alertheid. Huh - is dit een teamtraining? Nou, gewoon maar doen. Even later breng ik een flinke hoop plantmateriaal naar de composthoop. Een hoop oude ideeën wordt omgezet in nieuwe vruchtbare grond. Jee, lekker eigenlijk. Dan wat gedoe wie de kruiwagen het hardste nodig heeft. Waar komen potenties het best tot hun recht en hoe creëer je ruimte hierin. Pakt goed uit. Hmmm, heerlijke kruidenthee van braam- en brandnetelblad. We plukken onze lunch vers van de tuin. Zo verloopt de hele dag in de flow, met allerlei onvermoede gebeurtenissen en scherpe inzichten…’

Leren in De Meewerktuin

Jouw groep/team kan hier veel oppikken wat je op de werkvloer nodig hebt: hoe werk je beter samen? Hoe ben je helder in wat je wilt? Hoe spreek je diepere talenten aan in jezelf en in je collega’s? Dat doen we ervaringsgericht, met de rijke natuur als onze gids en kruiwagen voor samenwerking. Nieuwe gedachtes over organiseren schieten zo wortel.

Wat tomatenplanten al niet in gang zetten....

‘En dan...dan ineens, als ik de tomaten water geef, juist als ik van de tomatenplanten de dieven verwijder (blaadjes die de vruchten klein houden) is het me zeer helder. Wat we hier werkelijk komen doen, is doorzien wat de onderliggende patronen zijn in ons team. En hoe we die kunnen aanpakken. De tuin en zijn processen als onze trainer….wie had dat gedacht!’

Wat kun je hier ervaren?

Je kunt vooral op twee manieren meedoen:

1. ‘Tuinbuilding’

 

We bieden inspirerende workshops en trainingen vanuit de combinatie natuurbeleving, tuinbeheer, samenwerking en (team)communicatie.

Je bent een dag(deel) lekker buiten en steekt de handen uit de mouwen in de tuin. Laad jezelf op met stiltekracht en creatieve bezinning. Genieten van het bos in een wandeling met stilte of een opdracht. Speel mee in onze verrassende werkvormen …en ervaar hoe Tuinbuilding jouw team-verbinding, samenwerking en communicatie verbetert. Dit kan ook een serie van dag(delen) zijn met meerdere modules.

‘In de workshop "Brand(netel)haarden" keken we vanuit ons eigen bedrijf en ervaring heel anders naar een bekende plant. Ja, hij ‘brandt’ maar hij is ook multi-duurzaam inzetbaar door de vele sterke eigenschappen. Ook leuk voor HR!

Ik kwam erachter dat hij alleen brandt als je niet weet hoe je hem plukt. Dus ‘onkruid’ blijkt oerkruid door kennis. Nicole vertelde ons dat de brandnetel al ver voor de middeleeuwen gegeten werd als groente. Is dus een vergeten groente. Voor ons team bestaan er geen netelige situaties meer!’

2. ‘Medeheggenschap’

 

Versterk als organisatie je fundament in de moestuin met jullie eigen stuk tuin. Wij bieden daarbij begeleiding met workshops, reiken materialen aan, helpen met de planning en organiseren mee in het zaaibeleid. Zodat je na afloop van het seizoen heerlijke groentes en kruiden oogst die naar meer smaken.

Investeer in MVO! Een duurzame werkvloer met meer flow door vitale mensen.

Bovendien heb je hiermee een unieke plek voor heerlijk samenzijn met medewerkers en relaties met eten/drinken, borrel etc. Nodig ze uit voor bv. een pluklunch: oogst je middageten ter plekke in je eigen Mede-Heggenschaptuin.

 

Onze ‘why’ in het kort

We leven in een tijd van grote transformatie. Steeds meer leven en werken vanuit gelijkwaardigheid, uniekheid, overvloed en verbinding. Dat vraagt vooral toelaten, niet de zoveelste opgelegde verandering. Werkelijke verbinding met onszelf. Het hoofd wordt dienend aan het hart, in plaats van andersom. De natuur heeft ons daarin veel te vertellen, ook voor sociaal maatschappelijk ondernemen.

Hoe is dat voor jou? Kies je voor nog meer computers, apps, systemen, protocollen? Of wil je wat anders?

De toekomst van werken en leren is volgens ons juist ook fysiek en organisch: pas als een inzicht in het lijf komt en gevoeld wordt leer je echt. Veel stress lost bovendien op, als je beweegt en lekker buiten bezig bent. Pas als je meer spontaniteit toelaat, en meer processen ‘vanzelf’ laat gebeuren zoals de natuur zelf al doet, ga je een sprong maken.

We werken daarbij graag met de diversiteit van mensen: jong, oud, ‘afkomst’ en de diverse verschillende rollen die we spelen.

Begeleiders

Nicole coördineert het tuin-deel van De Meewerktuin, Nicole en Marnix geven samen de workshops en trainingen.

Marnix Lamers

Inspirator, trainer en schrijver op het snijvlak van communicatie, waardecreatie en bewustwording.

 

Nicole Recourt

Inspirerend levenskunst-coach en trainster, bewustwordings-schrijfster, kunstschilderes en aardevrouw.

 

Contact

Heb je interesse? Wil je meer weten over een training, workshop, event of ander samenzijn? Kom 'ns langs, in de moestuin, of in 'Fleuri', het restaurant van Landgoed Zonheuvel. Neem contact met ons op: Nicole Recourt nicolerecourtlevenskunst@gmail.com / 06-55070003 Marnix Lamers marnix@nieuwewaardecreaties.nl / 06-15050824 We ontmoeten je graag op Landgoed Zonheuvel!