Extra informatie voedsel

Handjes uit de mouwen

Wat zijn mogelijke constructies, en wie doet het beheer?

Er zijn allerlei varianten mogelijk, denk aan:

  • Geheel in eigen beheer doen, bv. met enkele medewerkers als kern, en diverse anderen als meewerkers.
  • Schakel een professional van buiten in zoals een lokale / regionale bio-teler of ander bedrijf/zelfstandig professional met kweek-ervaring.
  • Laat een groep (buurt)bewoners mee-participeren.

Hoe je het opzet hangt af van het doel en de mogelijkheden. Hierin denken we mee en zorgen we voor begeleiding naar een antwoord op jullie vragen. De filosofie van Nieuwe Waarde Creaties is in elk geval dat een deel van jullie collega’s regelmatig de handen uit de mouwen steekt. Dan ontstaat er balans hoofd-hart-handen en ga je de grote potentie benutten (klik hier).

Heb je fysiek geen ruimte in en rond je gebouw(en)?

Dan kun je bijvoorbeeld:

  • Participeren in een gezamenlijk project met andere bedrijven in de buurt die wel ruimte hebben binnen of buiten.
  • Samenwerken met een boer, teler en/of groep bewoners op zijn/hun plek om samen voedsel te verbouwen en te oogsten.
  • ….wat nog meer? Ook hier, wees creatief!

Los van de plek…

Het wordt helemaal mooi als medewerkers zaadjes/stekjes mee naar huis nemen, daar ook aan de slag gaan, en hun oogst meenemen naar de kantine…en wat dacht je in de toekomst ervan om bv. 10% of meer van je salaris in voedsel te krijgen?

Waarom dat alles een goed idee is? Het maakt ons meer betrokken bij waar ons voedsel vandaan komt, en stapje voor stapje onafhankelijker van het niet-meer-werkende huidige financiële en monetaire systeem.

 

 

Business en (bedrijfs)horeca

Zelf voedsel kweken kan een dusdanige opbrengst geven dat het een businesscase op zichzelf wordt als je het groot genoeg aanpakt. En wat dacht je van de integratie in een horecaconcept, bv. in jullie bedrijfsrestaurant, of samenwerken met restaurants in jullie omgeving? Chef-koks willen steeds vaker inkoopmogelijkheden lokaal en bio.