Follow Your Future Challenge

Broed jij op nieuwe vormen van MVO in jouw werkomgeving voor een evenwichtigere voedsel-, geld- en energievoorziening? Welkom bij de Follow Your Future Challenge. Een unieke uitdaging waarbij jij in een groep een waardecreatie ontwerpt en uitvoert. Doel: in en rond jouw organisatie duurzamer, gezonder en eerlijker omgaan met voedsel, geld en energie. Wij van Nieuwe Waarde Creaties helpen je hierbij. Heb je interesse? Doe mee!

Denk daarbij aan onafhankelijk en duurzaam voedsel telen,
nieuwe vormen van energieopwekking- en voorziening, en innovatieve financiële
diensten die jouw organisatie meer kracht geven,
en minder afhankelijk maken van de grote (geld)instellingen.
Lees hier concrete voorbeelden.

Nieuwe Waarde Creaties is ervoor om daarbij inspiratie en tools aan te reiken. Zodat we met elkaar een nog veel mooiere toekomst waarmaken.

Doe mee aan de Follow Your Future Challenge

Als bedrijf of organisatie kom je in 2 tot 6 maanden tot een nieuwe waarde creatie op één of meer van de genoemde gebieden. Een innovatieve dienst, tool, benadering die klopt met jouw en jullie toekomst, verlangen en talent. Die concreet ingebed wordt in een organisatie, instelling of groep.

Ga jij de uitdaging aan om jouw verlangens realiteit te maken?

1. Kies jullie Challenge

Kies als bedrijf welke nieuwe waarden jij wilt creëren binnen jouw organisatie!
Bij de Follow Your Future Challenge zijn er drie thema's:

    1. Follow Your Food: voedsel en voorziening;

    2. Follow Your Money: geld en geldsysteem;

    3. Follow Your Energy: energie en energievoorziening.

Jullie kiezen zelf of je 1, 2 of 3 thema's aanpakt. We helpen je op een originele wijze te kijken naar jouw relatie met voedsel, geld en/of energie.

In alle gevallen staat centraal dat we verlangens aanspreken om het anders te doen. Daarmee boren we onverwachte krachten aan in jou en jouw organisatie. Vervolgens gaan we aan de slag met het ontwerpen en voorbereiden van vernieuwingen. Je creëert een helder beeld hoe je  concreet follow up kunt geven om je verlangen te manifesteren. We reiken daarbij ook ideeën aan. Tot slot gaan we jullie helpen met het implementeren ervan. Zie punt 2 en 3 in rechterkolom.

The Follow Your Future Challenge kan op verschillende niveaus :

 1. Voor het hele bedrijf
 2. Voor medewerkers
 3. Voor jullie afnemers
 4. Voor stakeholders en andere specifieke relaties
 5. Een combinatie hiervan.

Voorbeeld voor voedsel: "Gaia's Garden" is een vernieuwend pakket voor zelfvoorzienend voedsel kweken en een andere relatie met de natuur krijgen. Eyecatcher daarin is de Biodome. Zie hier meer voorbeelden.

 

2. Organiseer meerdere Nieuwe Waarde Experiences.

Je organiseert intern meerdere meetings waarin jij en je collega's aan de slag gaan met de thema's. De opzet is sterk ervaringsgericht, verrassend, met veel interactie en concrete output. Het kan binnen en buiten. Variërend van een halve tot een hele dag.


3. Follow Up: je neemt deel aan een realisatiegroep...

 Dit kan al direct na de experience starten. . In de groep maak je een plan en ontwerp. Vervolgens ga je de uitvoering voorbereiden. Lees daarover meer hier.

4. Implementatie en realisatie van jouw/jullie nieuwe waardecreatie.

Je gaat de waardecreatie invoeren. Wij gaan de komende tijd diverse vernieuwende diensten op de genoemde terreinen aan ons binden. Dit bieden we aan om je te helpen bij de invoering in jouw situatie.


5. Bovendien krijg je:

 • Toegang tot het NWC Stimuleringsbudget. Klein beginnend, dat verder zal groeien.
 • Toegang tot een startend netwerk van gelijkgestemden. Doel is een sterke Community of Creation: elkaar helpen vernieuwende en toekomstbestendige waardecreaties te realiseren.

Wat heeft jouw organisatie hieraan?

 1. Jouw organisatie wordt zelfbewuster, en op termijn onafhankelijker van de grote anonieme voedselketens en geldsystemen.
 2. Als organisatie neem je een nieuwe, maatschappelijk betekenisvolle plek in. Je geeft een unieke en zeer toekomstbestendige invulling aan MVO. Medewerkers en hun achterban hebben echt iets om trots op te zijn.
 3. Je creëert door het zelf voedsel kweken praktische manieren en goede aanleidingen voor je medewerkers om een break te nemen van zittend - en  beeldschermwerk. Hun band met de natuur wordt versterkt. Dit draagt bij aan duurzame inzetbaarheid.
 4. Het voedsel dat jij en je collega’s eten, is gezonder.
 5. Je kunt (op termijn) energie besparen.

Kortom, goede oplossingen voor vele maatschappelijke uitdagingen zoals bodemuitputting en ongezond voedsel; milieuverontreiniging; stress en burn out, gebrek aan (werk)motivatie; rente (waarvan uiteindelijk alleen de elite profiteert), de steeds schevere welvaartsverdeling; de groeiende mate van werk waarbij we veel zitten, en er geen hoofd-hart-handen balans is. 

Doe mee aan de Follow Your Future Challenge om dit concreet te maken! En informeer en betrek de changemakers in je netwerk.

Laat ook je gegevens achter voor onze mailinglist

We bieden ook mogelijkheden In Company. Klik hier voor informatie daarover.