Het Nieuwe Waarde Creaties team

Marnix Lamers

Zie me als transformatiespecialist: iemand die helpt fundamentele verandering te realiseren binnen en buiten organisaties. Daarvoor breng ik inspiratie en verbinding, met bezieling, en plezier. Ik ervaar mezelf als creatieve geest die energie en sfeer opwekt. Ik ben zelf ook op een intensief pad van transformatie gegaan - worden wie ik werkelijk ben, vanuit de oorsprong. Heb al veel ballast achter me gelaten šŸ™‚

Wat betekent het creƫren van nieuwe waarde voor mij?

Een gezond economisch systeem dat we creƫren met elkaar vanuit overvloed en gelijkwaardigheid: een wereld die werkt voor iedereen. En uiteindelijk dat we geld loslaten. Zover is het nog niet. Daar gaat het wel heen wat mij betreft. Zodat we in vrijheid leven, en creƫren vanuit wie we echt zijn, en zo voorbij de stress komen van hypotheek, rente, consumeren etc.

Welke waarde kan ik voor jou(w organisatie) creƫren?

Graag nodig ik jou uit de blik te verruimen voorbij de waan van de dag. Mijn intentie is dusdanige inspiratie te bieden, dat jij nog meer vanuit je verlangen gaat werken. En ook weet hoe je concreet je droom kunt bereiken. Zodat je loskomt van de geijkte paden, die ons toch nergens brengen: concurrentie, schaarste-denken, de ratrace die we nu zo langzamerhand al te goed kennen...Het kan echt heel anders, waarbij er louter winnaars zijn. Economisch, en vooral qua geluk en welzijn.

Ariane Miller

Creatief in ideeĆ«n, organisator met een passie voor reizen en andere culturen. Ook voor kunst & cultuur. Ik heb een brede belangstelling. De natuur is mijn grote inspiratiebron. Na mijn opleiding ā€˜Europese Studiesā€™ in Amsterdam ben ik eerst terecht gekomen in de reiswereld. Door mijn vele avontuurlijke reizen ben ik in contact gekomen met andere culturen en Wijsheidstradities. Hierin zit veel kennis waar we in het Westen wat aan kunnen hebben. Zoals het Boeddhisme (leven & dood), de Inheemse volken van Noord- en Zuid- Amerika en SiberiĆ« (sjamanisme, verbinding met de aarde en de bergen) en ook het Inka Pad. Op die terreinen en later ook in de kunst & cultuur, heb ik vele evenementen georganiseerd. Altijd bezig met het uitwisselen van kennis en mensen bij elkaar te brengen.

Wat betekent het creƫren van nieuwe waarde voor mij?

Volgens mij kan het anders: dat we meer in harmonie met de aarde en onze eigen ware aard gaan leven. Maar hoe geef je vorm aan deze nieuwe ideeƫn? Kunstenaars, visionaire leiders en een aantal mensen die werken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling inspireren mij hierin. Maar ook de kennis uit andere culturen en van volken die nog in harmonie met de natuur leven.

Welke waarde kan ik voor jou(w organisatie) creƫren?

Als organisator en programmamaker vanuit Nieuwe Waarde Creaties kan ik je in contact brengen met bruikbare kennis en visies, ook uit andere culturen en inspirerende stromingen. Dat kan bijvoorbeeld met een Nieuwe Waarde Quest. Een Ć©Ć©n of meerdaags event, zoals een (groeps)reis op maat naar een inspiratieplek in Nederland of verder.Ā 

Gerah Lankhuijzen

Ik stel me voor: Gerharda Lankhuijzen. In het dagelijks leven Gerah. Voor vrienden Geer. ā€˜Gerhardaā€™ erfde ik van mijn oma, vaders kant. Betekenis: sterk met de speer. Symbolisch voor: mijn doelgerichtheid wanneer ik ECHT iets wil, dan kan ik focussen, en resultaten behalenā€¦Mijn oma was een sterke onafhankelijke vrouw, die als weduwe met 2 jonge jongens, de oorlogsjaren moest zien te overleven. Dat herken ik. De omstandigheden kunnen zwaar zijn, maar dan komt ook alle kracht naar boven. Ik ben (alleengaande) moeder van 3 kinderen. Ex-stiefmoeder van 4 grote ā€˜kinderenā€™, en nu ook soort oma van 7 kleinkinderen.

Wat betekent het creƫren van nieuwe waarde voor mij?

Ontwikkeling is een kernwoord in mijn leven. Een behoefte van me, en een doel. Zo inspireer ik graag mensen ook in beweging te komen, te doen wat je diep van binnen weet dat bij jou hoort, wat op je weg komt. (Waar je ā€˜onbewustā€™ naar zoekt?). Niet altijd de makkelijkste weg. Wel absoluut een heel mooie weg.

In mijn werkend bestaan ben ik officieel verpleegkundige en (heil)pedagoog. Al werk ik al zo lang vooral in opvoed- en groeisituaties, dat ik mijn verpleegkunde-diploma bewust heb laten verlopen. Ik paste niet meer in het systeem van dichtgetimmerde protocollenā€¦

Veel jonge kinderen had ik onder mijn hoede. Hen heb ik kunnen begeleiden in een deel van hun levensweg. Waarin vertrouwen een kernwaarde was. Ik gaf hen mijn vertrouwen. En veiligheid door vrijheid, binnen heldere grenzen. Ik heb genoten van deze intense waardevolle jaren.

Welke waarde kan ik voor jou(w organisatie) creƫren?

Ik richt me nu niet meer zo op het jonge kind, als wel meer op iedereen die wenst te groeien en te bloeien, inclusief mijzelf. Ik houd van verzorgen, meer dan alleen fysiek. Ook zorg voor de ziel en de geest. Inspireren. CreĆ«renā€¦.. Eren!

ā€˜De reis van de Heldā€™ van Joseph Campbell, is een grote inspiratiebron voor mij. Vooral vertaald via het werken met filmbeelden, het double-healix model (Manfred van Doorn). Een dierbare film voor mij is ā€˜The Whale Riderā€™, een film over oeroude wijsheid en (vrouwelijk) leiderschap. Het verhaal speelt zich af in Nieuw-Zeeland, maar is universeel. Een film die je uitnodigt slachtofferschap helemaal achter je te laten, en te gaan staan voor je waarheid.

Ik voel me enorm blij met wat we met ons vieren (Ariane, Berry, Marnix en ik) in de wereld brengen met onze gedeelde idealen, en onze eigenheid: Nieuwe W-aarde Creaties.