Over ons

Wat ons betreft is vernieuwing en waardecreatie een bijdrage vanuit ons hart en onze oorspronkelijkheid aan een wereld die werkt voor iedereen. Een wereld die draait op gelijkwaardigheid, co-creatie en overvloed, in plaats van schaarste, concurrentie en exploitatie. Bewustwording en verbinding vinden we daarbij heel belangrijk.

Onze missie is om de overgang naar een Nieuwe Samenleving te faciliteren. Met zorg, passie, bezieling en ook realisme en speelsheid. We hebben verschillende achtergronden, bv. in commercie en advisering, kunst en cultuur en diverse maatschappelijke initiatieven.

Het team van Nieuwe Waarde Creaties bestaat uit:

Marnix Lamers

Inspirator / Procesbegeleider

Zie me als transformatiespecialist: iemand die helpt fundamentele verandering te realiseren binnen en buiten organisaties. Daarvoor breng ik inspiratie en verbinding, met bezieling, en plezier. Ik ervaar mezelf als creatieve geest die energie en sfeer opwekt. Ik ben zelf ook op een intensief pad van transformatie gegaan - worden wie ik werkelijk ben, vanuit de oorsprong. Heb al veel ballast achter me gelaten. 🙂 

Lees meer... 

Ariane Miller

Organisator / Programmamaker

Volgens mij kan het anders: dat we meer in harmonie met de aarde en onze eigen ware aard gaan leven. Maar hoe geef je vorm aan deze nieuwe ideeën? Kunstenaars, visionaire leiders en een aantal mensen die werken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling inspireren mij hierin. Maar ook de kennis uit andere culturen en van volken die nog in harmonie met de natuur leven.

 Lees meer...

Gerah Lankhuijzen

Ontzorger / Fundamentbouwer

Ontwikkeling is een kernwoord in mijn leven. Een behoefte van me, en een doel. Zo inspireer ik graag mensen ook in beweging te komen, te doen wat je diep van binnen weet dat bij jou hoort, wat op je weg komt. (Waar je ‘onbewust’ naar zoekt?). Niet altijd de makkelijkste weg. Wel absoluut een heel mooie weg.

 Lees meer...

 

Het huidige team bestaat uit drie mensen. Berry Jacobs was tot mei 2017 ook deel van het team. Hij heeft een grote en mooie rol gespeeld in de startfase. Door te spiegelen, scherp te stellen en goede ideeën in te brengen voor een heldere supportstructuur. Daaruit is uiteindelijk het idee van de realisatiegroepen geboren.

Meteen een mooie spiegel voor wellicht jouw team: hoe ga je om met mensen die weggaan? Erken en beloon je hen toch, ook al is er nog geen omzet? Of anders bekeken: durf jij een stap terug te zetten als je voelt dat je het geheel remt?