Uitleg logo NWC

Niet zomaar een logo

Wat zie jij in het logo?

Voor ons is het logo van Nieuwe Waarde Creaties bijzonder. Hieronder een toelichting over wat het uitdrukt. Het is gemaakt door Heleen Schoorl, op basis van een gezamenlijk brainstormproces.

Over de kleur goud: het gaat hier om innerlijk goud en geld als middel. Een schatkist waaruit groei tevoorschijn komt op een ander gebied dan alleen maar economie: Nieuwe Waarde. Het creëren daarvan gebeurt door samenwerking, vanuit verlangen en verbinding.

Er zijn cirkels te zien die met elkaar verweven zijn tot een beeld waarin ook de man-vrouw verbinding is te zien. Streven naar balans vanuit zowel mannelijke als vrouwelijke waardes en eigenschappen.

De cirkels kunnen zich herhalen binnen het aanbod van Nieuwe Waarde Creaties, zoals Nieuwe Waarde Experience-workshops voor bedrijven. Het komt hierop neer: ga ook een cirkel starten. Het gaat daarna om verbinden, verbonden zijn, bundeling en groei vanuit nieuwe waardes. Resultaten worden teruggegeven en het resultaat kan geïnternaliseerd worden. Daarna kan er weer een nieuwe cirkel worden gestart. Dit is de bron van de uitingsvorm van het logo.

Er is meer te ontdekken. En dat is bepaald niet tevoren bedacht…het ontvouwde zich. Is het een insect? Een set erebogen? Ik wil opstijgen, of landen, in dit buitenaards of binnenaards vaartuig. Goh, zijn dat geen voelsprieten daar bovenop? Nee joh, het is een uniek stuk gereedschap…om nieuwe waarde-dingen te maken.

Het lettertype Nobel is zakelijk. Het blauw laat het zakelijke zien. Het groen is de kleur van de natuur en de aarde, van vruchtbaarheid en groei. Specifiek groen past het beste bij blauw in combinatie met goud. Na een aantal kleurvoorstellen bleek dit de wenselijke combinatie. Zo is alles in een evenwicht terecht gekomen.

De combinatie van woord en beeld steekt krachtig en bewust af vanaf scherm of print. De woorden staan onder het logo waarop het beeld als het ware steunt en zijn basis vindt. Dit is het rustigst voor de ogen en laat zowel woord als beeld tot zijn recht komen.

Tot slot….zie jij misschien ook nóg meer beelden in het logo? Een gouden boom toch zeker?

En de cirkel om de boom is de aarde waarin, waaruit en waarop deze boom groeit.

De boom kan niet groeien zonder verbinding met de wereld om hem heen. En andersom voedt de aarde de boom die stevig is neergezet in de wereld. Ook de hemelkoepel met levensader (het ontspringen van het leven) zit in het beeld verweven.

Dit alles is beeldspraak voor wat Nieuwe Waarde Creaties in de basis mee wil geven…

Ontdek vooral zelf wat te ontdekken is in het logo!